Як сьогодні працюють офлайнові магазини? Які необхідні заходи для захисту відвідувачів, персоналу, та продукції застосовують рітейлери? 5 обов’язкових порад магазинам як організувати робочий простір:
Організуйте пункт видачі, який буде комфортним та безпечним. Таким чином у вас буде менше скупчення людей, а покупці можуть не ризикувати та економити свій час.
- Візуальні правила. Хоча всі й пам’ятають про дистанцію та маски, проте не завжди це можливо проконтролювати. Біля антисептиків важливо повісити яскраві таблиці, по периметру нагадування про безпечну відстань та рекомендації носити маски.
- Перепланування площ. Вузькі проходи, маленька кількість кас та вагів у залі створюють скупчення покупців, які заважають дотримуватися необхідної дистанції. Важливо раціонально оцінити приміщення, продумати, чи можливо скоротити кількість стелажів, перерозподілити продукцію. Також, ймовірно, варто контролювати кількість відвідувачів у магазині.
- Каси самообслуговування. Навіть дві каси зможуть спростити роботу персоналу та уникнути черг. Проте, важливо не забувати, що такі апарати тим більше потребують дезінфекційного оснащення та мають оброблятися ще частіше.